Aas voor karpers is verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten. Denk hierbij bijvoorbeeld boilies of pellets. Het nadeel is, dat dit aas wel vaak duur is als je beginnend karpervisser bent. Niet getreurd, wij hebben de perfecte oplossing! Wij hebben de top 5 van het beste supermarktaas voor jou op een rijtje gezet, zodat karpervissen voor jou niet te duur wordt. 

Brood 

Brood wordt vaak gebruikt bij het vissen op karper en witvis. Dit komt vooral omdat brood een zoete smaak heeft, wat weer zorgt voor aantrekkingskracht bij de vissen. Let wel op dat je brood altijd uit de zon legt zodat het niet hard wordt of uit elkaar brokkelt. Er zijn veel verschillende technieken die je kunt uitoefenen tijdens het karpervissen met brood. Daarnaast is brood over het algemeen niet duur en heb je het zelfs vaak al in huis liggen, een win-win! 

Mais

Maïs is een van het meest gebruikte aas als je op karpers of witvissen wilt vissen. Ook maïs heeft een zoete smaak en doet vooral goed zijn werk in de zomer. Naast de zoete geur, kan de opvallende gele kleur ook een handje meehelpen. De karper is nieuwsgierig en zal misschien wel een hapje komen nemen. Een ander groot voordeel aan maïs is dat je het eenvoudig aan de haak kunt rijgen. Dus als je het jezelf gemakkelijk wilt maken, koop je gewoon een blikje maïs in de supermarkt! 

Aardappels

Karpervissen met aardappels is echt oer-hollands en wordt nog steeds veel gedaan. Natuurlijk ging het vroeger wel een beetje anders door allerlei nieuwe technieken, maar het aas is niet veranderd. Als je gemakkelijk en snel wilt gaan karpervissen, koop je gewoon een zak krieltjes bij de lokale super. Dit aas is rond en komt als we kijken naar de grootte overeen met boilies. Ook krieltjes zijn eenvoudig aan de haak te rijgen.

Honden of kattenvoer

Er zijn bepaalde honden en kattenvoer merken die je aan de haak kunt binden, maar deze vorm van aas wordt vooral gebruikt als lokvoer. Dit aas van de supermarkt heeft een sterke, aanwezige geur die karpers naar de plek kunnen lokken. Dit is natuurlijk ook niet heel gek, want het is nou eenmaal dierenvoeding. Het voordeel van honden en kattenvoer is dat het vrij goedkoop is en beschikbaar is in verschillende porties. 

Kikkererwten 

Als laatst valt ook deze vrucht in smaak bij karpers. Kikkererwten kun je in de supermarkt kopen in zakken of in blik. Als je ze aan de haak wilt rijgen, is het beter om ze gedroogd in zak te kopen. Je laat ze 12 uur van te voren weken in water, nog even 30 minuten koken en ze zijn klaar voor gebruik! Als je nog extra smaak wilt toevoegen zou je wat honing kunnen gebruiken. Als je alleen de karper wilt lokken, gebruik je kikkererwten in blik.