hond

Niet veel huisdierenbezitters hebben een dierenverzekering afgesloten voor hun huisdier, maar is dit wel verstandig? Waarom zou je je huisdier eigenlijk verzekeren? Wel, de voordelen van de dierenverzekering blijven interessant. Bovendien weet je nooit wat jouw huisdier overkomt en kunnen de kosten zomaar in de honderden euro’s lopen bij een ongeluk of ziekte.

Onverwachte kosten

Stel dat jouw kat of hond iets overkomt. Dan ben je wel even van slag want het is wel een soort van je kindje. Er komen heel wat onverwachte kosten op je af en je krijgt de rekening snel gepresenteerd. Om een dergelijke situatie te vermijden, kan het handig zijn om een dierenverzekering af te sluiten. Dankzij een dierenverzekering heb je namelijk recht op een fikse terugbetaling van medische kosten als je huisdier eenmaal iets overkomt. Aangezien rekeningen van 600-700 euro tegenwoordig geen uitzondering meer kunnen worden genoemd, is een dierenverzekering in elk geval de beste oplossing. Zeker als je huisdier een jaartje ouder wordt en de kans op ziekte of een ongeluk steeds groter wordt.

Tweestrijd

Helaas blijkt in de praktijk dat steeds meer mensen, zonder dierenverzekering, er bewust voor kiezen om een bepaalde medische behandeling niet te laten uitvoeren. Het kostenplaatje is te zwaar om in één keer zelf te kunnen betalen. Zo’n tweestrijd is bijna ondraaglijk wanneer je maatje veel pijn heeft. Wanneer je er voor kiest om een dierenverzekering af te sluiten weet je in ieder geval zeker dat je niet meer voor zulke dilemma’s komt te staan.

Maandelijkse premie

Hoeveel je premie je maandelijks moet betalen voor de verzekering van je dier is afhankelijk van je wensen en je huisdier. De premie wordt berekend op basis van het type huisdier je hebt, de leeftijd en welke mogelijkheden jij gedekt wilt hebben. Ook hierbij geldt hoe minder risico en dekkingen, hoe lager de premie. Gemiddeld betaal je voor een kat tussen de € 5 en € 12 per maand en voor een hond tussen de € 5 en € 15.

Welke verzekeraars zijn er?

De ongeschreven regel is dat hoe minder mensen een verzekering nodig hebben, of gebruik maken van een type verzekering, hoe minder aanbieders er zijn. Voor dierenverzekeringen geldt dit ook. Op dit moment zijn er ongeveer 8 tot 10 verzekeraars die ook een huisdierenverzekering aanbieden. Enkele verzekeraars zijn:

  • Reaal Dier&Zorg
  • HEMA Dierenverzekering
  • OHRA Dierenverzekering
  • Petplan Huisdierenverzekering
  • AEGON Dierenverzekering
  • Kruidvat
  • InShared

Welke verzekeraar moet ik kiezen?

Voordat je beslist om je dier te laten verzekeren is het verstandig om eerst even rond te neuzen op het internet. Tegenwoordig kan je vrij eenvoudig verzekeringen vergelijken op verschillende websites. Zo heb je meteen een duidelijk overzicht van de verzekeraars, de verschillende premies en welke dekkingen de verzekeraars aanbieden.