Net zoals mensen kunnen ook huisdieren zoals honden last krijgen van verschillende soorten kwaaltjes. Het verschil is dan ook dat jouw lieve hond helaas niet aan je kan vertellen wat er aan de hand is en hoe je dit moet oplossen, daarom moet jij als baasje dan gaan kijken hoe je deze klachten kan verhelpen. Dit kan best lastig zijn omdat het vaak een zoektocht is van waar de klacht vandaan komt en ook de dierenarts kan dit niet altijd in een oogopslag zien. Het is dan ook van belang voor jouw trouwe viervoeter om op zoek te aan naar de oorzaak van het probleem. Wil je meer weten over het opsporen en verhelpen van klachten bij jouw hond? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.
Klachten op tijd opmerken bij jouw hond
Helaas kan jouw hond niet aan je vertellen wat er aan de hand is als hij of zij zich niet lekker voelt, daarom moet je jouw hond dan ook altijd goed in de gaten houden. Let dan ook op hoe je hond bijvoorbeeld loopt en beweegt, hier zie je het vaak snel wanner hij of zij zich anders gedraagt dan normaal. Ook is het van belang om op te letten of je hond genoeg eet en drinkt om zo hier ongebruikelijke dingen op te merken, net als wanneer je hond bijvoorbeeld veel meer of minder slaapt dan normaal of zichzelf meer likt.
Op zoek naar de oorzaak van de klachten
Als je ziet dat er iets aan de hand is dan is het belangrijk om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht. Bij het lopen is het vaak iets aan de poten of gewrichten, hiervoor moet je vaak een dierenarts bezoeken. Maar wanneer je hond minder eet, meer likt of minder slaapt dan kan dit een probleem van binnenuit zijn. Hier kan je dan ook naar op zoek gaan door te kijken naar het voer van je hond.
Wat kan je doen om klachten te verhelpen?
Om de klachten te verhelpen kan je allereerst beginnen met hondenbrokken vergelijken en het eten van je hond aan te passen, soms kunnen de voedingsstoffen per soort voer heel erg verschillen. Eventueel kan je hier medicijnen of vitamines aan toevoegen wanner je denkt dat dit nodig is. Als dat niet helpt moet je natuurlijk een dierenarts bezoeken.