Net zoals elke katteneigenaar ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn geliefde huisdier een beetje te verwennen. Natuurlijk weet ik ook wel dat te veel verwennen niet goed is voor een dier. Wist je echter dat er ook manieren zijn om verwenmomenten te creëren voor jouw geliefde kat die juist bijdragen aan een betere gezondheid van het diertje?

Daarom geef ik je vandaag drie concrete voorbeelden van dat soort gezonde verwenmomenten voor je kat. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en ontdek zelf hoe ook jij jouw geliefde huisdier op een goede manier kunt verwennen!

Voorbeeld 1. Heerlijk aaien en borstelen

Verwennen hoeft niet per definitie altijd verbonden te zijn met snacks, snoepjes of cadeautjes. Een verwenmoment kan ook gewoon simpelweg bestaan uit het geven van aandacht aan jouw huisdier.

Zo vinden katten het heerlijk om geaaid te worden – tot een bepaalde hoogte. Om mijn kat gelukkig te maken en een verwenmoment te geven ben ik een borstel ritueel gestart.

Katten genieten namelijk van de ritmische beweging die je maakt tijdens het borstelen. Meestal moet het diertje alleen even wennen aan de borstel in kwestie.

Zodra dat gelukt is, merk je dat jouw kat een stuk liever zal zijn. Bovendien is het borstelen ook nog eens goed voor de huid en de vacht van jouw huisdier. Kortom, echt een goed voorbeeld van een gezond verwenmoment.

Voorbeeld 2. Goed eten en vers water

Naast goede verzorging is natuurlijk eten en drinken ook belangrijk voor jouw kat. Wist je bijvoorbeeld dat droogvoer erg veel voedingsstoffen bevat die je geliefde huisdier nodig heeft?

Daarnaast is het belangrijk dat je kat natuurlijk genoeg water drinkt. Mijn kat weigerde in eerste instantie om genoeg water te drinken. Een vriendin kwam met een onverwachte oplossing: drinkfontein kat!

Een drinkfontein voor een kat is een fontein die altijd heerlijk vers water regelt voor je huisdier. Bovendien stimuleert het stromende water van een drinkfontein kat jouw huisdier om genoeg te drinken.

Ik zweer dat het werkt; ik heb het met mijn eigen ogen gezien.

Voorbeeld 3. Schoonhouden van kattenbak

Ten slotte is er nog een aspect waar je wat meer op kunt letten om zo je geliefde kat te verwennen: de kattenbak.

Als mensen vinden we het wel zo prettig als het toilet schoon is voordat we deze gebruiken. Hetzelfde geldt voor katten. Wanneer je de kattenbak van je huisdier netjes bijhoudt, dan zal je kat erg blij met je zijn! Zelf schep ik elke dag wat poep uit de bak.

Daarnaast vervang ik natuurlijk minimaal één keer per week de kattenbak. Ja, het is een beetje een gedoe. Het resultaat is het echter dubbel en dwars waard.