Een kat die zich verveelt, kan erg vervelend worden en soms zelfs agressief. Het beestje krijgt de schuld, maar eigenlijk kun je het hem nauwelijks kwalijk nemen: verveel jij je elk dag, dan ben je waarschijnlijk ook niet in een goede bui.

Je kunt je kat op verschillende manieren vermaken, zelfs als je zelf niet altijd thuis bent. Qwispl.nl geeft je vijf goede tips.

1. Speeltjes die zelf rollen of rijden

Er bestaan inmiddels veel kattenspeeltjes die uit zichzelf kunnen gaan rollen of rijden dank zij een klein batterijtje.

Dat is erg leuk voor je kat, omdat het speeltje op deze manier ‘levend’ lijkt. Het brengt spanning voor je kat en brengt het jagersinstinct van je kleine vriend weer terug.

De speeltjes zijn niet duur en doorgaans gewoon verkrijgbaar bij je lokale dierenwinkel.

2. Elektrisch speeltje onder een kleedje

Als je een kat hebt, weet je vast dat katten het nogal spannend vinden als je met je hand onder een kussen of kleedje gaat. Katten krijgen er direct een jagersinstinct van en proberen je vinger te pakken.

Wil je je vingers besparen en tegelijkertijd achterover kunnen leunen, dan is een elektrisch speeltje een goede keuze.

Het principe is hetzelfde: onder een zeiltje wordt in een willekeurige richting een bolling geduwd, zodat het eruit ziet alsof er een muis of ander dier onder het kleedje zit. Succes gegarandeerd!

3. Rails met balletje

Katten hebben altijd de neiging om aan bewegende objecten te zitten. Hoe vaak heb je al niet gehad dat je kat iets van de tafel gooit en vervolgens wat schaapachtig je aankijkt?

Met een simpele rails/goot met hierin een balletje heeft je kat eindeloos plezier. Over de goot zit een overkapping, maar je kat kan door gaten wel met zijn pootje het balletje wegduwen, zonder dat het balletje uit de goot gaat.

Het mooie is dat je kat er ook plezier van kan hebben als je niet thuis bent.

4. Kat naar buiten

Een simpele tip, maar omdat tegenwoordig steeds minder mensen hun kat naar buiten laten, wel een goede.

Veel mensen laten hun kat niet naar buiten, omdat ze de kat schoon willen houden en geen luizen of teken willen riskeren.

Katten zijn echter prima in staat om zichzelf schoon te houden, terwijl luizen en teken makkelijk behandelbaar zijn. Is er geen veiligheidsreden om je kat binnen te houden (drukke wegen naast het huis) overweeg dan toch om je kat naar buiten te laten.

Met een kattenluikje kan de kat zelf bepalen wanneer hij weer naar binnen wil.

5. Nooit genoeg balletjes en muisjes

Misschien heb je wel eens een klein balletje of speelgoedmuisje gekocht voor je kat om mee te spelen. Na een paar dagen of weken kijkt je kat er misschien nauwelijks naar om.

Dat wil echter niet zeggen dat dit soort speeltjes niet geschikt zijn voor je kat. Een kat kan simpelweg vrij snel uitgekeken raken op dit soort speeltjes.

Het is goed om dan een nieuw speeltje te kopen, waarbij alleen al een andere kleur of structuur voldoende kan zijn om weer nieuwe aandacht van je kat te krijgen. Kind kan de was doen!

Een gedachte over “5 Tips om je kat elke dag te vermaken

Reacties zijn gesloten.