Hond

Stel je je eens voor dat je hond bang wordt van een geluid, zichzelf van los rukt en ongecontroleerd over de weg rent, waarna meerdere voertuigen met elkaar in botsing komen. Of je paard breekt uit de omheinde weide met andere paarden en vertrapt het aangrenzende veld. Of je kat zou eigenlijk een operatie nodig hebben, maar de viercijferige operatiekosten overtreffen je budget. In alle gevallen is een dierenverzekering zinvol, omdat deze je financieel verzekert. Of het nu gaat om schade aan de eigendommen van de auto’s die bij het ongeval betrokken zijn of operatiekosten – met de juiste huisdierenverzekering hoef je je geen zorgen te maken over hoe je deze kosten gaat betalen.

 

Dierenverzekeringen vergelijken: Zijn er wachttijden voor een huisdierenverzekering?

Afhankelijk van de dierenverzekering gelden bepaalde wachttijden. Zogenaamde wachttijden komen het vaakst voor bij de dierengezondheidsverzekering. Afhankelijk van de aanbieder is de wachttijd dan bijvoorbeeld drie maanden. Dit betekent dat je, voordat je een beroep kunt doen op je verzekering, moet wachten tot de overeengekomen periode na het afsluiten van het contract. Bij een ongeval wordt meestal afgezien van de wachttijd.

 

Hoeveel kost de verzekering?

De kosten variëren afhankelijk van de dierverzekering die je kiest. Deze hangen voornamelijk af van de gewenste voordelen. Je leeftijd, de leeftijd van je dier en het ras kunnen ook een rol spelen bij de berekening van de bijdrage. Bovendien variëren de kosten per aanbieder.

 

Let op: Het is bij dierenverzekeringen vergelijken belangrijker dat de dierenverzekering alle voor je belangrijke diensten dekt dan een lage premie. Let daarom bij dierenverzekeringen vergelijken op de exacte omvang van de voordelen.

 

Met een eigen risico verlaag je je kosten met een eigen risico

Hoe hoger het bedrag dat je bereid bent zelf te betalen in geval van een verzekerde gebeurtenis, hoe hoger de korting meestal zal zijn. Start nu met dierenverzekeringen vergelijken bespaar geld op de premie.