Hondenverzekering

Als je hond ziek is of een ongeval heeft gehad, is de dierenarts het eerste aanspreekpunt. Maar vooral bij een uitgebreide behandeling kan het bezoek duur worden. Met de juiste hondenverzekering hoef je je echter geen zorgen te maken over de kosten. Hetzelfde geldt als je viervoeter per ongeluk derden verwondt of hun eigendommen beschadigt. Met een gunstige hondenaansprakelijkheidsverzekering bescherm je je als eigenaar tegen schadeclaims.

In welke vorm van hondenverzekering je ook geïnteresseerd bent, je kunt eenvoudig vele gunstige aanbiedingen vergelijken. Je vindt snel een goede verzekeraar voor je viervoeter.

Welke hondenverzekeringen zijn er?

Je kunt jezelf en je hond op verschillende manieren verzekeren: van een pure kostenbescherming met aansprakelijkheidsclaims van derden over bedrijfskosten tot een hele reeks kosten, die komen kijken bij een bezoek aan de dierenarts, alles is mogelijk.

Hond aansprakelijkheidsverzekering

Indien de hond schade toebrengt aan derden – of het nu gaat om materiële schade of zelfs persoonlijk letsel – beschermt de hondenverzekering tegen de soms hoge schadeclaims.

Hondenziektekostenverzekering

Deze hondenverzekering dekt een groot deel van de kosten van de dierenarts voor ambulante, klinische en chirurgische behandeling.

Operatie verzekering honden

Deze verzekering is een gunstige variant van de hondenziektekostenverzekering. Het vergoedt alleen de operationele kosten en dekt, afhankelijk van het tarief, ook de kosten van de vervolgbehandeling.

 

Welke verzekering is verstandig voor de hond?

Welke hondenverzekering je nodig hebt, hangt af van het soort bescherming die je wenst. We arden aan dat iedere hondenbezitter een hondenaansprakelijkheidsverzekering afsluit. “Omdat hij in principe aansprakelijk is voor het ’typische dierengevaar’. Dit betekent dat het bestaan van de hond alleen al een risico vormt voor de eigenaar.

Je moet er niet op vertrouwen dat je viervoeter goed opgevoed is. Een ongeluk kan altijd gebeuren, bijvoorbeeld als een voorbijganger over je hond struikelt die voor de supermarkt staat te wachten. In een dergelijk geval kun je aansprakelijk worden gesteld.

Bij de keuze voor een ziektekostenverzekering voor je hond is het verstandig om rekening te houden met een aantal kosten voor de dierenarts. Als je viervoeter bijvoorbeeld zijn speelgoed inslikt, kan er al snel een bedrag van vier cijfers voor de operatie nodig zijn. Als je hond daarentegen op een dag regelmatig medicijnen nodig heeft, kan dit net zo duur zijn als een operatie.

Als je zo min mogelijk van de rekening van je dierenarts zelf wilt betalen, dan is de hondenverzekering de juiste verzekering voor je. Als alleen chirurgische ingrepen gedekt moeten worden, is de hondenchirurgieverzekering voor jou een goede optie.