Je kunt een hondenbench voor vele verschillende doeleinden gebruiken. Zo kun je de bench gebruiken om je hond (tijdelijk) op te sluiten als je weg bent, maar ook om je hond te vervoeren of voor zindelijkheidstraining.

Voor welk doeleinde je jouw hondenbench ook wil gebruiken: het is belangrijk een goede hondenbench te kopen. De tips in dit artikel helpen je hierbij.

Tip 1: kies de juiste grootte

Een grote hond heeft een hondenbench groot nodig. Dit lijkt misschien logisch, maar helaas zijn er nog altijd veel hondenliefhebbers die (per ongeluk) een te kleine bench kopen voor hun trouwe viervoeter.

Een hondenbench heeft de juiste grootte als jouw hond in de bench kan staan, liggen en draaien.

Tip 2: bepaal de functie van de bench

Wil je jouw hondenbench gebruiken om je hond veilig in de auto te kunnen vervoeren? Dan heb je niet alleen een bench nodig die in je auto past, maar moet je bovendien een hondenbench hebben die inderdaad gemakkelijk te vervoeren is.

Denk hierbij aan een lichtere bench die je gemakkelijk op kunt vouwen als je deze niet gebruikt.

Wil je de hondenbench gebruiken om je hond (tijdelijk) op te sluiten als je boodschappen gaat doen of even naar de buren bent, dan heb je een grotere bench nodig. Zeker als je jouw hond hier wat vaker voor langere tijd in wil zetten.

Tip 3: houd rekening met je groeiende pup

Nu is je puppy nog klein, maar uiteindelijk zal het beestje nog groeien. Koop je een kleine hondenbench voor je pup, dan moet je over een tijdje weer een nieuwe bench kopen.

Het is dan ook beter om een wat grotere bench te kopen, die afgestemd is op de grootte die jouw pup als volwassen hond naar alle waarschijnlijkheid zal hebben.